Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Sażymy około 10 minut na łyżce roztopionego masła. Od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe masło roztapiamy, usuwamy pianę, przelewamy do miseczki i studzimy. Wlewamy ocet winny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie dokładnie osuszamy. Papryki oraz pomidorki myjemy i dokładnie osuszamy. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy wraz z szynką w paski. Pomidory kroimy w ćwiartki. Warzywa i grzyby wkładamy do salaterki. Polewamy sosem i mieszamy.Smak sałatki można urozmaicić dodając pokrojoną w małą kostkę czerwoną cebulę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !