Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiełkami i kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 5 dag
kiełki rzodkiewki 5 dag
żółta papryka 1 strąk
pomidory koktajlowe 5 szt
masło 2 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
sól
pieprz
szynka 4 łososiowa
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiełkami i kurkami

Kurki dokładnie oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Sażymy około 10 minut na łyżce roztopionego masła. Od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe masło roztapiamy, usuwamy pianę, przelewamy do miseczki i studzimy. Wlewamy ocet winny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie dokładnie osuszamy. Papryki oraz pomidorki myjemy i dokładnie osuszamy. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy wraz z szynką w paski. Pomidory kroimy w ćwiartki. Warzywa i grzyby wkładamy do salaterki. Polewamy sosem i mieszamy.Smak sałatki można urozmaicić dodając pokrojoną w małą kostkę czerwoną cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.09.2011 15:32
mniam
romanrafal
romanrafal 19.06.2011 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak