Sposób przygotowania

Do rosołu warzywnego lub wywaru z kości dodajemy czosnek granulowany i gotujemy przez 5 minut. Przecedzamy.
Cukinie kroimy z drobną kostkę (nie obieramy ze skóry) i gotujemy w osolonym wrzatku przez 5 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wrzucamy do bulionu, wlewamy wino i zagotowujemy kolejne 5 minut.
Do żółtek dolewamy oliwę i łyżke octu winnego i ucieramy. Cały czas mieszając dodajemy źółtka do zupy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i kminkiem.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę 9wcześniej z odrobiną zupy ostudzonej hartujemy smietane).
Podajemy z grzankami

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !