Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka z polewą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
kakao
woda 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
margaryna 1/3 kostki
kisiel cytrynowy 2 łyżki
wiórki kokosowe
czekolada mleczna 4 kostki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z polewą

Jajka zetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodać 2 szklanki mąki,proszek do pieczenia,olej i wodę.Wszystko dokładnie zmiksować.Ciasto podzielić na dwie nierówne części.Do mniejszej części dodać kisiel cytrynowy,a do drugiej kakao.Ciasta wlać do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Całość piec ok.40 minut.
Do garnka wrzucić margarynę,dodać 3 łyżki cukru i 2 łyżeczki kakao.Całość rozpuścić.
Wystudzone ciasto polać polewą,posypać wiórkami kokosowymi i startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.12.2011 18:37
smacznie wyglada
Gosia40 08.06.2011 10:52
pysznie wygląda:)
halinka1011 07.06.2011 18:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak