Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 20 dkg
woda 1.5 l
olej 4 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól do smaku
makaron gwiazdki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Włoszczyznę umyć obrać i drobno pokroić po czym zagotować. Grzyby umyć i namoczyć w zimnej wodzie po czym gotować razem z włoszczyzną do miękkości. Wyjąć grzyby i gdy ostygną trochę posiekać i znowu wrzucić do zupy. Dodać pozostałe składniki i zaprawić śmietaną i mąką i ponownie ugotować. Makaron ugotować osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.08.2012 05:55
dobra
Juleczka20 27.07.2011 19:54
smaczna
Małgorzata113 07.06.2011 18:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak