Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki kajmakowe z migdałami i truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
żółtko jajek 1 szt
śmietana 2 łyżki
masło 100 g
truskawki 6 szt
czereśnie 10 szt
migdały 1 garść
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki kajmakowe z migdałami i truskawkami

z mąki, żółtka, śmietany i masła robimy ciasto. Zawijamy w folię i na pół godziny do lodówki. Foremki na babeczki smarujemy rozpuszczonym masłem pędzelkiem bardzo dokładnie. Wylepiamy foremki ciastem mocno dociskając i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Do babeczek wyciskamy kajmak. Truskawki kroimy an ćwiartki, czereśnie na pół, a migdały tłuczemy tłuczkiem na malutkie kawałki (najlepiej przez worek). Dekorujemy babeczki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 16.10.2011 08:34
super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam serdecznie
artur7 13.09.2011 15:03
mniam
cukiereczek 03.09.2011 09:04
palce lizać
Margo1 26.08.2011 17:19
bardzo smaczne
Margo1 26.08.2011 17:19
bardzo smaczne
artur7 21.07.2011 17:08
wspaniale wygląda
Katarzyna/kate1980 13.07.2011 21:39
śliczne
Gosia40 08.06.2011 10:53
pyszności..... Nie potrafiłabym odmówić:)
iziona 07.06.2011 19:24
Muszą być piekielnie słodkie,ale i tak samo pyszne:)
Agnieszka_B 07.06.2011 17:48
Fantastyczne!!! Nie oparłabym się takim pysznościom:)
Emilia22 07.06.2011 17:29
wyglądają pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak