Sposób przygotowania

z mąki, żółtka, śmietany i masła robimy ciasto. Zawijamy w folię i na pół godziny do lodówki. Foremki na babeczki smarujemy rozpuszczonym masłem pędzelkiem bardzo dokładnie. Wylepiamy foremki ciastem mocno dociskając i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Do babeczek wyciskamy kajmak. Truskawki kroimy an ćwiartki, czereśnie na pół, a migdały tłuczemy tłuczkiem na malutkie kawałki (najlepiej przez worek). Dekorujemy babeczki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fantastyczne!!! Nie oparłabym się takim pysznościom:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Muszą być piekielnie słodkie,ale i tak samo pyszne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności..... Nie potrafiłabym odmówić:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    wspaniale wygląda
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam serdecznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !