Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Mięso oczyścić i wymieszać razem z jajkiem,cebulą i bułką tartą (jak na kotlety). Doprawić solą,pieprzem i koperkiem. Uformować klopsy. Wrzucić do wrzącej wody i ugotować.
Marchewkę pokroić w kostkę. Klopsy zalać pomidorami w puszce (lub przecierem), dodać pokrojoną marchewkę. Podlać szklanką bulionu, doprawić mieloną papryką (najlepiej ostrą) i dusić na małym ogniu. Na koniec dodać łyżkę/2 śmietany i garść posiekanego koperku. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
Kaszę ugotować (na 1szklankę kaszy - 2 szklanki wody). Podawać razem;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też je robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !