Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z macierzanką i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
śmietana 18-procentowa 250 ml
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczk
sok z cytryny
macierzanka świerza kilka gałązek
sos sojowy
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z macierzanką i bazylią

Filety umyć , pokroić w kostkę,skropić kilkoma kroplami cytryny ,oprószyć Przyprawą uniwersalną Kucharek. Obsmażyć na patelni teflonowej aż się lekko zarumienią. do smażącego się mięsa wsypać bazylie i oberwane z gałązek, listki macierzanki. przemieszać aby zioła oblepiły mięso. Zalać mięso śmietaną , dodać sok z połowy cytryny ,miód, musztardę,sos sojowy. wszystko dokładnie wymieszać . Całość chwilkę pogotować ,na małym ogniu ciągle mieszając,aby składniki dobrze połączyły. Posypać świeżą macierzanką podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.06.2011 06:33
fajny
Emilia22 07.06.2011 17:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak