Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek zajaca

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka kapusty słodkiej 1
dowolnej wedzonki 0,5
kiełbasy 0,5
cebule 3
marchewek 4-5
ziemniaków 1
przyprawa uniwersalna 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek zajaca

Naczynie żaroodporne wyłożyć liścmi kapusty. Teraz kolejno układac warstwami( kazda warstwe posypywac vegeta): poszatkowana kapuste, cebule i marchew, wendzonke, ponownie warstwe kapusty, potem kiełbasę, znów kapuste i obrane, pociete w talarki ziemniaki. Dolewamy olej i wstawiamy na póltorej godz do piekarnika na 200oC, az liscie kapusty zrobia sie brazowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 07.06.2011 17:10
Czy to ma być zdjecie potrawy ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak