Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 300 g
ryż 350 g
groszek konserwowy 250 g
pieczarki 250 g
cebula 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 250 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z tuńczykiem

Odcedzamy tuńczyka z oleju, na którym podsmażamy poszatkowaną cebulę i pokrojone w plastry pieczarki. Dodajemy ryż i całość smażymy do lekkiego zarumienienia. Dodajemy rozdrobnioną rybę, zielony groszek i posiekaną natkę pietruszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy przegotowaną wodą, tak aby całość przykryta była na dwa palce. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika, a kiedy wywar odparuje, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze przez 10 do 15 minut.Na końcu posypujemy danie natką pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 08.07.2011 13:38
pycha
Krystyna32 08.06.2011 00:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak