Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 7 filetów
mąka 4 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól
olej do smażenia
woda 3/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w cieście

Do mąki dodajemy żółtko, olej, wodę, doprawiamy. Całość mieszamy by uzyskać jednolitą masę. Dodajemy pianę ubitą z białek. W powstałym cieście maczamy filety i smażymy na głębokim oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karol P 05.02.2012 18:13
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak