Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy szczoteczką i gotujemy w łupinach. Po ugotowaniu, odcedzamy, studzimy, obieramy i mielimy wraz z serem. Czosnek siekamy, rozcieramy z odrobiną soli, cebulę kroimy w drobną kostkę i razem smażymy na oleju na złoty kolor. Dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z jajami, mąką i pozostałymi przyprawami. Mieszamy wszystkie składniki. Z otrzymanej masy formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na oleju. Do kotletów z ziemniaków możemy dodawać też inne przyprawy: seler, gałkę muszkatołową, czy koperek. Podajemy takie kotleciki na zimno lub na gorąco, ze śmietaną i posypane zieleniną, z surówkami albo z sosami: pieczeniowym, grzybowym, czy beszamelowym. Są smaczne zarówno jako danie główne, jak i jako dodatek. Proponuję eksperymentowanie z panierkami i spróbować je obtoczyć w innych ziarnach, czy np.: w cieście naleśnikowym.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne kotleciki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    wypróbuję na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !