Sposób przygotowania

Do wrzącego wywaru wkładamy podzieloną na części kurę i przyprawy. W zależności od wielkości kury gotujemy ją 2-4 godziny. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki włoszczyznę (możemy dodać też korzonki kopru ew. suszonego grzyba) i gotujemy jeszcze 30 minut. Wywar przecedzamy i odtłuszczamy. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę lub palcami dzielimy na cząstki. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę, którą rozprowadzamy wywarem. Dodajemy posiekany koperek i kawałki kury. Dusimy 5-10 minut. Doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietanką.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !