Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zapiekane w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 6 filetów
cebula 2 sztuki
mleko 1/2 szklanka
masło 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zapiekane w musztardzie

Odfiletowane śledzie zalewamy mlekiem na 1 godzinę. Doprawiamy. Śledzie smarujemy musztardą, przykrywamy plasterkami cebuli i przykrywamy kolejną warstwą śledzi. Zapiekamy śledzie około 30-40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

isetta 23.09.2011 09:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak