Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 12 szt
jajko 4 szt
masło 5 łyżek
natka pietruszki
mąka 1 szklanka i 3 łyżki
sól
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie z grzybami

Grzyby myjemy moczymy,gotujemy i siekamy.Oddzielamy żółtka od białek.Masło ucieramy z żółtkami łączymy z grzybami,posiekaną natką pietruszki i ubitą z białek pianą przesypujemy mąką i solimy.Kładziemy łyżką podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę za każdym razem mocząc łyżkę w wodzie.Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem,następnie odcedzamy.Podajemy z tłuszczem lub sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak