Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z jajkami przepiórczymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieczarki 500 g
ser żółty 60 (tarty)
jajka przepiórcze 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z jajkami przepiórczymi

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osączamy.Do każdej pieczarki potrzebujemy trzy jajka przepiórcze. Odcinamy trzony od kapeluszy. Rozgrzewamy na patelni łyżkę masła i smażymy na niej posiekaną cebulę oraz posiekane drobno trzony pieczarek. Następnie smarujemy blachę pozostałym masłem, układamy na niej kapelusze pieczarek. Nakładamy do każdego kapelusza cebulkę podsmażoną z trzonami. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 180ºC, po upływie 10 minut wbijamy do każdego kapelusza po 3 jaja przepiórcze, posypujemy solą i pieprzem, a na koniec tartym, żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika jeszcze na 5 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.06.2011 08:23
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak