Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
pieczarki 10 szt
tłuszcz
żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki
woda 2 szklanki
ketchup 5 łyżek
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z pieczarkami

Ryż płuczemy,pieczarki oczyszczamy i kroimy w paseczki smażymy,następnie łączymy z ryżem,żółtkami i posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami,zalewamy wrzącą osoloną wodą i doprowadzamy do wrzenia mieszając.Następnie naczynie z ryżem wstawiamy do większego naczynia z gorącą wodą i gotujemy.Po ugotowaniu dzielimy na porcje skrapiamy ketchupem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 23.11.2011 16:52
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak