Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki śledziowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka paryska
filety śledziowe 30 dkg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
jajko
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki śledziowe

Śledzie moczymy około godzinkę,odciskamy i siekamy.Dodajemy sparzoną,cienko pokrojoną cebulkę,jajko,cukier,musztardę i pieprz do smaku.Bułkę kroimy na kromki,przysmażamy jedną stronę,na niej układamy masę śledziową.Na blaszce do pieczenia rozpuszczamy tłuszcz,przekładamy grzanki i całość wstawiamy do gorącego piekarnika,aż druga strona się zarumieni.Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 25.11.2013 09:06
musi być pyszne
Justyna87 29.03.2012 09:56
ciekawe
Krystyna32 09.02.2012 14:43
pycha
rutynka 08.12.2011 09:20
super przepis! pychota
Wacław 29.10.2011 09:54
dla mnie tez rewelacja !
piotereq 19.10.2011 11:23
fajne
MAR3STA 14.10.2011 18:42
pychota!
aga130982 06.10.2011 20:23
pycha
joanna77 24.09.2011 21:10
rewelacyjne
Ania67 13.09.2011 06:43
pomyslowe
owca441 07.09.2011 19:04
ciekawe, nigdy na ciepło nie jadłam śledzi
AgaS10 05.07.2011 21:50
dla mnie rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak