Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet ze śledzi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 25 dkg
jajko 3 sztuki
kasza manna 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet ze śledzi

Śledzie moczymy przez godzinę,osączamy i miksujemy.Doprawiamy pieprzem,dodajemy roztrzepane żółtka,kaszę mannę,drobno posiekaną natkę,mieszamy.Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy ze śledziami.Żaroodporne naczynie smarujemy masłem,posypujemy bułką tartą i napełniamy masą.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach około 30 minut.Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 25.11.2013 09:27
ciekawy w smaku
Krystyna32 07.02.2012 08:49
super
Dorian 16.12.2011 13:45
rewelacja
Tika4444 04.12.2011 16:41
ciekawy pomysł
rutynka 01.12.2011 11:07
Bardzo ciekawy przepis do wypróbowania:)
Wacław 04.11.2011 09:36
ciekawy przepis
Ibag24 19.09.2011 21:39
extra
Ania67 16.09.2011 09:59
zaskakujący przepis
marta1371 21.07.2011 22:57
Zawsze dobre
AgaS10 13.06.2011 20:50
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak