Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni kruszon

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
cukier 5 dkg
calvados 80 ml
sok z cytryny z 2 sztuk
sok jabłkowy 1 butelka
melisa kilka listków
woda gazowana 2 butelki
wino 1 jabłkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Letni kruszon

Jabłka obieramy ze skórki,kroimy na ćwiartki,usuwamy pestki i kroimy w cienkie plasterki,posypujemy cukrem i zalewamy calvadosem wraz z sokiem cytrynowym.Dolewamy sok jabłkowy aż do zupełnego zakrycia plasterków jabłek,pozostawiamy na noc w zimnym miejscu.Przed podaniem jabłka wkładamy do naczynia na kruszon,uzupełniamy napój zmrożonym winem jabłkowym i resztą soku jabłkowego.Mieszamy.Dodajemy wodę mineralna i ozdabiamy melisą.%%%%:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 22.12.2011 14:27
fajny pomysł
Tika4444 03.12.2011 09:05
śwsietny pomysł
kanu83 21.10.2011 19:04
super
Kopiko1983 06.10.2011 06:47
Całkiem smaczne!
Wacław 03.10.2011 09:42
fajny przepis
joanna77 24.09.2011 21:15
super
Edyta38 03.07.2011 08:44
extra
Ania67 15.06.2011 08:53
Fajny:)
AgaS10 13.06.2011 20:51
faktycznie %%%%%% :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak