Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki Zmielić lub przecisnąć przez praskę.Dodać jedno jajko, sól, pieprz, mąkę , tyle by wyszło dość zwarte ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy formować wałek i kroić go pod skosem na niewielkie kopytka.Ugotować w osolonej wodzie.
Baleron pokroić w kostke i podsmażyc na patelni. Sałatę porwać na kawałki, szczypiorek posiekać, a rzodkiewke pokroić w plasterki.Do warzyw dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i ew. kucharkiem.Wymieszać.
Kopytka rozłożyć na talerzu posypać podsmażonym baleronem.Podawać przygotowana sałatką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !