Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 0,5 kg
cebula 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
ogórki kiszone 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz
papryka
zioła według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

1. Ogórki pokrój na plasterki. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na łyżce masła. Oprósz solą. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Zeszklij na łyżce masła.
2. Kiełbasę pokrój w kostkę. Pozostałe masło stop w garnku, podsmaż kiełbasę. Dodaj ogórki, pieczarki, cebule i koncentrat pomidorowy, podlej niewielką ilością wody, wymieszaj. Chwilę podduś. Przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i ulubionymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 13.12.2012 11:31
uwielbiam bigos
berys18 13.12.2012 11:22
fajny pomysł
Dorian 06.07.2012 08:32
pyszny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak