Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz inaczej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz 1/2 łyżeczki
chili 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
woda 4 szklanki
Bulion grzybowy 2 kostki
ziele angielskie 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
rzeżucha 4 łyżki
wieprzowina 50 (na gulasz)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz inaczej

Wieprzowinę pokroić w kostkę, wrzucić ją na rozgrzany olej, posolić, posypać pieprzem i chili, chwilę podsmażyć. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.1 godzinę (do miękkości). Dodać przecier pomidorowy. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Gotowy gulasz posypać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.05.2013 18:06
Bardzo smakowicie wygląda ten gulasz.
octo 17.11.2011 18:14
zgadzam się z powyższymi opiniami apetycznie wygląda:) i rzezucha to dobry dodatek:)
Weronika_eM 07.06.2011 21:22
apetyczne
pawel6 07.06.2011 12:28
apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak