Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie z kremem waniliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
żółtko jajek 3 sztuki
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Krem:
mleko 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier wanilinowy 2 opakowania
masło 1 kostka
cukier puder do posypania
mus jabłkowy do przełożenia

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie z kremem waniliowym

Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na blachę posmarowaną margaryną. Ciasto smarujemykremem i dajemy kolejną warstwę ciasta. Przygotowujemy krem: Masło ucieramy z jajkami, dodajemy podgrzane mleko i stopniowo wszystkie suche składniki. Ucieramy. Przekładamy nim ciasto, smarujemy musem jabłkowym. Wierzch wykładamy ciastem. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 07.06.2011 10:47
A co z pieczeniem?
Nina7 07.06.2011 09:54
Pysznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak