Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA Z MAJONEZEM i MAJERANKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 sztuki
majonez 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
bułka tarta pikantna 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 2 szczypty
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA Z MAJONEZEM i MAJERANKIEM

Udka natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 1 h. Następnie na blaszkę wyłożyć udka, Majonez zmieszać z ketchupem i posmarować udka. Na wierzch nasypać tartą bułkę. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy udka zrobią się miękkie ściągnąć folię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.10.2011 10:22
fajne
ziutula
ziutula 09.06.2011 07:51
pyszne jedzonko....
Samanta 07.06.2011 09:13
Lubie tak przyrządzane mięso - majeranek fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak