Sposób przygotowania

ZAgotować sok brzoskwiniowy z mlekiem w proszku i cukrem pudrem. Ubić na puch żółtka i połączyć z gorącym sokiem, energicznie przy tym mieszając, żeby się nie zważyły. Dodać 1 łyżkę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć folią, ułożyć na niej część herbatników, na nie wyłożyć masę, wyrównać wierch. Odstawić do zastygnięcia. Morele zmiksować z połową zalewy i ew. z cukrem do smaku. Dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz łyżkę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Przełożyć na ostudzoną masę, odstawić do stężenia. Udekorować herbatnikami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zeppos

    lubie delicje :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm .... to naprawdę delicje de lux :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !