Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MIGDAŁOWA - uwielbiam

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 1 szklanka
mleko 7 szklanek
ryż 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MIGDAŁOWA - uwielbiam

Migdały należy sparzyć, ściągnąć skórkę i pozostawić do wyschnięcia. Następnie przemielić, zalać gorącym mlekiem i gotować jeszcze ok. 20 minut. Ryż ugotować. Gdy już będzie miękki zalać mlekiem i migdałami. Delikatnie słodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.06.2011 08:21
super musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak