Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja chińska ala \"krabowa\"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1l wywaru (rosołu) jarzynowego
pare lisci kapusty pekińskiej
marchewka
olej sezamowy
sos sojowy
sól
pieprz
makaron sojowy
troche chilii w proszku (dla lubiacych jesc ostro mozna dac sosu chili lub chili papryczke
paluszki krabowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moja chińska ala \"krabowa\"

Wywar ugotowany dzień wczesniej podgrzałam, wrzuciłam do niego marchewke pokrojona w słupki takie jak zapałki, na patelni podgrzałam 2 łyzki oleju sezamowego i wrzuciłam poszatkowaną kapuste, przesmazyłam, dodałam do wywaru. To sie na małym ogniu gotowało chwilę, nad garnkiem z zupą starłam na tarce na grubych oczkach 3 paluszki krabowe, doprawiłam zupe sosem sojowym, pieprzem, chili i 2 łyzkami oleju sezamowego. W miedzy czasie przygotowałam makaron sojowy. Do miseczki dałam troche makaronu, zalałam gorącą zupa i na kazda miseczke starłam jeszcze troche paluszka krabowego. Już. Chińśka klabowa z Ladomia gotowa:)
Gdybym miała dymkę i trawe cytrynowa to bym jeszcze je dodała. Następnym razem tak zrobie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 01.01.2011 08:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak