Sposób przygotowania

Wywar ugotowany dzień wczesniej podgrzałam, wrzuciłam do niego marchewke pokrojona w słupki takie jak zapałki, na patelni podgrzałam 2 łyzki oleju sezamowego i wrzuciłam poszatkowaną kapuste, przesmazyłam, dodałam do wywaru. To sie na małym ogniu gotowało chwilę, nad garnkiem z zupą starłam na tarce na grubych oczkach 3 paluszki krabowe, doprawiłam zupe sosem sojowym, pieprzem, chili i 2 łyzkami oleju sezamowego. W miedzy czasie przygotowałam makaron sojowy. Do miseczki dałam troche makaronu, zalałam gorącą zupa i na kazda miseczke starłam jeszcze troche paluszka krabowego. Już. Chińśka klabowa z Ladomia gotowa:)
Gdybym miała dymkę i trawe cytrynowa to bym jeszcze je dodała. Następnym razem tak zrobie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !