Sposób przygotowania

Pół galaretki truskawkowej rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dodać do jogurtu, wymieszać. Do pucharków wrzucać poziomki i truskawki, zalać masą jogurtową i wstawić do lodówki aż stężeje około 40 minut. Następnie zalać galaretką brzoskwiniową, wrzucać do galaretki dowolne owoce np. mandarynki, brzoskwinie, jeżyny, jagody albo też truskawki. Należy pamiętać, że z owoce kiwi trzeba najpierw sparzyć bo inaczej galaretka nie zastygnie. Gorę ozdobić bitą śmietaną i posypką cukrową. Na dwie porcje przepis.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Klasycznie i jak zawsze smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak to dobrze, że lato co raz bliżej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !