Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą jaglaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 450 g
wrzątek 300 g
olej 1 łyżeczka
Nadzienie:
kasza jaglana 1 szkl
ser biały 150 g
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą jaglaną

Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Kaszę ugotować w 2 szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do wystygnięcia.
Wymieszać z serem jajkiem i śmietaną, doprawić do smaku solą
Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać z przyrumienioną na tłuszczu cebulką można ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 02.07.2011 21:02
super
aginaa 10.06.2011 14:18
musza byc pyszne
iwa643 09.06.2011 07:56
piekne
Gosia40 07.06.2011 11:06
apetycznie się prezentują
ben-ka 07.06.2011 08:22
z kaszą gryczaną robię pierogi a z jaglaną nie jadłam - pewnie też są smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak