Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Kaszę ugotować w 2 szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do wystygnięcia.
Wymieszać z serem jajkiem i śmietaną, doprawić do smaku solą
Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać z przyrumienioną na tłuszczu cebulką można ze skwarkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z kaszą gryczaną robię pierogi a z jaglaną nie jadłam - pewnie też są smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    apetycznie się prezentują
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    piekne
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musza byc pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !