Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik pachnący migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt.
cukier puder 20 dag
śmietana kremówka 40 dag
cukier 3 łyżki
winogrona 0,5 kg
likier migdałowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pachnący migdałami

1. Białka unbij, dodając cukier puder. Masę wlej do wyłożonej pergaminem małej tortownicy. Piecz 50-60 min. w temp. 130 stopni (aż wierzch będzie rumiany). ostudź, przekrój na dwa krążki ( w środku beza powninna być klejąca).
2. Śmietanę ubij z cukrem. winogrona umyj. Spód bezy skrop likierem, wyłóż połowę smietany. Ułóż winogrona i resztę śmietany. Przykryj bezą, skrop likierem, posyp orzechami. Schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.01.2014 09:47
extra torcik
Anna152 09.06.2012 08:37
super
kate.500 26.10.2011 08:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak