Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w sosie tatarskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek konserwowy 1 szt
grzybki marynowane 4 szt
majonez 1/2 szklanki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
musztarda
papryka mielona
przyprawa do zup do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w sosie tatarskim

Z szerszego końca jajek ścinamy czubki i układamy pionowo na półmisku.Ogórki i grzybki drobno siekamy i łączymy z majonezem śmietaną i przyprawami.Polewamy jajka i przykrywamy czubkami otoczonymi w mielonej papryce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 10.08.2011 19:10
Pyszne takie jajeczka:)
Daria14 07.06.2011 09:20
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak