Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka ze szpinakiem i wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 100 g
masło 1 łyżeczka
sól
gałka muszkatołowa tarta
pieczywo razowe 2 kromki
ser gorgonzola 1 łyżka
twaróg 1 lyżka
ocet balsamiczny
wędlina drobiowa 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka ze szpinakiem i wędliną

Szpinak oczyścić, opłukać, płasko ściąć zgrubienia. Masło rozgrzać, krótko dusić na nim szpinak. Przyprawić solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
Kromki pieczywa zrumienić w tosterze lub w piekarniku. Ser wymieszać z twarogiem. Przyprawić octem balsamicznym, posmarować kromki pieczywa.
Na jednej kromce ułożyć liście szpinaku, umieścić na nim plasterki wędliny. Przykryć drugim kawałkiem chleba, przycisnąć, przekroić po przekątnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak