Sposób przygotowania

Marchew umyć, przełożyć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry o szerokości około 1 cm. Każdy plaster delikatnie rozbić tłuczkiem, lekko oprószyć czarnym pieprzem, posmarować musztardą i na każdym ułożyć pasek z pokrojonej marchwi. Zwinąć ciasno każdą roladkę i spiąć wykałaczką. Starannie oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podpieczone roladki przełożyć do garnka. Dodać pokruszone, suszone grzyby, 2 liście laurowe, po 4 ziarna ziela angielskiego i jałowca. Zalać bulionem. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić do smaku solą. Sos można zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Zawsze jadłem nadziewane boczkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym, a tutaj marchew.... Super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo apetyczne roladki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawe,warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !