Sposób przygotowania

Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Obficie posypujemy przyprawą shoarma. Podsmażamy na suchej patelni, aż się zarumieni. Paprykę i ogórki kiszone kroimy też w kostkę. Kapustę pekińską rwiemy na kawałki. W wysokiej misce układamy warstwami: na samym dole mięso, później ogórki kiszone, paprykę, sypiemy kukurydzę, smarujemy ketchupem, majonezem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Przed samym podaniem sałatki kładziemy na górę kapustę pekińską.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przyprawa wcale mi nie znana
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Iza na pewno gdzieś ją widziałaś, dokładnie nazywa się shoarma kebab. Jest świetna do mięs :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    no no pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo interesująca , nie znam takiej przyprawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Tę sałatkę w najbliższym czasie po prostu zrobię. Mam oryginalną arabską przyprawę do shoarmy, więc i tu wykorzystam. Zapowiada się świetnie :).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !