Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec na zimno

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
cukier 1/2 szklanki
masło 15 dag
żółtko jajek 1 szt
galaretka cytrynowa 2 szt.
galaretka bananowa 1 szt
banan 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec na zimno

W tortownicy ułożyć biszkopty.W innym naczyniu zmiksować masło z cukrem i żółtkiem na jednolitą masę.Dodać 4 zmiksowane babany i razem połączyć.Przygtować 2 galaretki cytrynowe w połowie wody.Gdy zacznie tężeć, dodać je do masy i całośćbardzo starannie wymieszać.Następnie wyłożyć masęna biszkopty i wstawić bananowca do lodówki.Z wierzchu udekorować ciasto pokrojonym babanem i zalać galaretką bananową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 21.03.2012 22:47
Apetyczny deser :)
Iwusia 21.08.2011 23:35
wspaniały
Izka192 24.06.2011 14:31
na pewno smaczne
gosia47-47 25.05.2011 08:40
mniam
gusia1000 11.05.2011 23:11
Pycha.
jolita 28.04.2011 08:13
mniam
eli_555 22.09.2010 10:40
azybkie i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak