Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paróweczki w mięsie mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paróweczki 5 sztuki
mięso mielone z łopatki 50 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paróweczki w mięsie mielonym

Paróweczki obieramy z osłonek. Do mięsa mielonego dodajemy jajko , czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku , wyrabiamy. Każdą parówkę zawijamy w mięso mielone, panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak