Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z polędwicy wieprzowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,3 kg
słonina 8 dag
pieczareki całe 25 dag
mąka 1 łyżka
wino białe wytrawne 1 kieliczek
bułka 2 sztuki
tłuszcz 3 łyżi
pasztet 8 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z polędwicy wieprzowej

Mięso kroimy na 4 kawałki lekko rozbijamy szpikujemy cienkimi paskami słoniny obsypujemy przyprawami i mąką i rumieniem na tłuszczu umyte osuszone pieczarki wkładamy mięso podlewamy winem i dusimy razem przez kilka minut w tym czasie z bułki robimy grzanki smarujemy je cieniutko pasztetem układamy na nich filety z polędwicy i posypujemy pieczarkami podajemy z frytkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak