Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowa galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
ogórek kiszony 3 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op.
śmietana 18 proc 20 dag
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowa galaretka

1. Piersi z kurczaka i włoszczyzne zalej wodą, ugotuj. Ostudź. Odlej 3 szkl. wywaru, dodaj śmietanę, zagotuj. Dodaj namoczoną żelatynę, połącz.
2. Kurczaka, włoszczyznę, jajka i ogórki pokrój w kostkę. Napełnij foremki do 3/4 wysokości, zalej wywarem, zamieszaj. Schłodź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 26.01.2017 10:06
Często robię, bo dietetyczna i smaczna.
Krystyna32 21.12.2013 10:18
bardzo lubię
Renata22 24.09.2012 21:19
bardzo taka lubie, z plasterkiem cytryny super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak