Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa fantazja

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op.
galaretka truskawkowa 1 op.
pomarańcze 2 szt.
śmietana 30% 250 g
cukier waniliowy 1 op.
serek homogenizowany 1 (truskawkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa fantazja

1. Galaretki przygotuj oddzielnie według przepisu. odstaw do stężenia.
2. Pomarańcze umyj, przekrój na pół, wydrąż miąższ. skórki napełnij galaretkami. Schłodź. Resztę galaretek przelej do naczynia wyłożonego foliią (ułatwi to ich wyjęcie). wstaw do lodówki. Gdy stężeją , pokrój w kostkę.
3. Śmietanę ubij, połącz z cukrem waniliowym i serkiem. Porcje kremu posyp galaretkami. Połówki pomarańczy pokrój na ćwiartki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.12.2013 18:11
pychotka !!!
kate.500 19.02.2013 18:47
super
Jodaj 02.10.2012 15:07
pyszna ta galaretka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak