Sposób przygotowania

Włoszczyznę,umyć,oczyścić i gotować(bez cebuli)w osolonym litrze wody przez 30 minut.Następnie włożyć przekrojony na dwie części filet ryby,Gotować 15 minut.Cebule obrać,opłukać i lekko zrumienić na płycie,dodać do gotującego się rosołu.Dodać pieprz i sól do smaku.Podawać w filiżankach z wbitym surowym żółtkiem i posypać posiekanym koperkiem.Można również podawać na talerzach,kładąc dzwonko ryby i zalewając je rosołem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    muszę koniecznie wypróbować przepis bo często mam dostęp do tej rybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Takiego czegoś jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oo psznie sie zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !