Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory z masła

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 0,5 kg
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pory z masła

pory starannie opłukać odciąć ciemne i twarde liście przeciąć wzdłuż na pół zalać niedużą ilością wrzątku dodać sól i cukier do smaku szybko ugotować w odkrytym po ugotowaniu odsączyć do wywaru pokładać jedne na drugim w równym rządku polać masłem zrumienionym z tartą bułką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak