Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
oliwa 1 łyżka
szpinak garść
czosnek 1 ząbek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szpinaku

Szpinak należy dokładnie opłukać, potem usunąć ogonki. Następnie na durszlaku sparzyć listki wrzącą wodą, osączyć i dość grubo posiekać. Krótko (około trzech minut) smażyć na łyżce oliwy, dodać roztarty czosnek, sól, pieprz kolorowy Prymat.
Jajka dokładnie ubić trzepaczką, wtłoczyć dużo powietrza, posolić i wylać na szpinak, usmażyć omlet na małym ogniu. Gdy się zetnie, przykryć pokrywka by doszedł. Można teraz omlet złożyć na pół lub nie i delikatnie zsunąć na podgrzany w piekarniku talerz, można ozdobić pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak