Sposób przygotowania

Ziemniaki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbasę kroimy w plasterki. Ananasa osączamy. Migdały siekamy. Składniki dzielimy na pół. Układamy warstwy, każdą cienko smarujemy majonezem; ziemniaki, cebula, kiełbasa, jabłka, migdały, ananasy. Czynność powtarzamy. Oddzielamy białka od żółtek i osobno ścieramy na tarce o małych oczkach. Połowę białek skrapiamy sokiem z buraków, mieszamy. Kwiaty łodygi robimy ze szczypiorku, grona hiacynta układamy z zabarwionej części białek. Dookoła posypujemy żółtkiem, brzeg dekorujemy białkiem. Schładzamy. Jeśli zamiast szczypiorku użyjemy natki pietruszki, kompozycja będzie wyglądała jak bukiet bzu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    ciekawe i na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !