Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiacyntowa fantazja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4 szt
kiełbasa 20 dag
jabłka 3-4 szt
mały majonez 1 op
sok z buraków
migdały 10 dag
szczypiorek
ananas z puszki 1 op
cebula 2 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Hiacyntowa fantazja

Ziemniaki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbasę kroimy w plasterki. Ananasa osączamy. Migdały siekamy. Składniki dzielimy na pół. Układamy warstwy, każdą cienko smarujemy majonezem; ziemniaki, cebula, kiełbasa, jabłka, migdały, ananasy. Czynność powtarzamy. Oddzielamy białka od żółtek i osobno ścieramy na tarce o małych oczkach. Połowę białek skrapiamy sokiem z buraków, mieszamy. Kwiaty łodygi robimy ze szczypiorku, grona hiacynta układamy z zabarwionej części białek. Dookoła posypujemy żółtkiem, brzeg dekorujemy białkiem. Schładzamy. Jeśli zamiast szczypiorku użyjemy natki pietruszki, kompozycja będzie wyglądała jak bukiet bzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 18.11.2011 11:10
ciekawe i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak