Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ananasek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 20 dag
sparzony i zmielony mak 20 dag
wiórki kokosowe 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/2 litra
budyń śmietankowy 1 op
masło 1 kostka
żółtko jajek 5 szt
galaretka cytrynowa 2 op
anannnas w puszce 1 puszka
galaretka czerwona 2 op
delicje 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ananasek

CIASTO; białka ubijamy z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mak i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wlewamy do wyłożonej pergaminem formy 25na40cm. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni. Czerwone galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody, a cytrynowe w szklance. Odstawiamy. Budyń mieszamy z 1/3 szklanki mleka i żółtkami. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy budyń. Chwilę gotujemy mieszając. Studzimy. Masło ucieramy, dodając porcjami budyń i tężejącą galaretkę cytrynową. Ananasa osączamu, kroimy w małą kostkę. Na ciasto wykładamy połowę masy budyniowej, ananasy, przykrywamy resztą masy. Wykładamy delicje. Zalewamy tężejącymi czeronymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.01.2012 15:31
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak