Sposób przygotowania

CIASTO; białka ubijamy z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mak i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wlewamy do wyłożonej pergaminem formy 25na40cm. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni. Czerwone galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody, a cytrynowe w szklance. Odstawiamy. Budyń mieszamy z 1/3 szklanki mleka i żółtkami. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy budyń. Chwilę gotujemy mieszając. Studzimy. Masło ucieramy, dodając porcjami budyń i tężejącą galaretkę cytrynową. Ananasa osączamu, kroimy w małą kostkę. Na ciasto wykładamy połowę masy budyniowej, ananasy, przykrywamy resztą masy. Wykładamy delicje. Zalewamy tężejącymi czeronymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !