Sposób przygotowania

CIASTO MAKOWE;białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem. Wlewamy do formy 25na36cm.Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy, przekrawamy na pół. Jeden placek smarujemy powidłami, przykrywamy drugim. BISZKOPT;Żółtka i jajka ubijamy z cukrem na puch. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do formy 25na36cm.Pieczemy 25 minut w temp. 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na pół. MASA; galaretki rozpuszczamy osobno w szklance wrzątku, schładzamy. Śmietankę ubijamy. Połowę mieszamy z tężejącą żółtą galaretką, resztę z czerwoną. Do formy 25na36cm. wkładamy biszkopt, smarujemy żółtą masą i przykrywamy ciastem makowym. Wykładamy czerwoną masę i biszkopt. Wstawiamy do lodówki. Ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi lub zrobić esy-floresy z polewy czekoladowej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !