Sposób przygotowania

Mięso pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i obsmażyć na maśle wraz z olejem ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni. Na tłuszcz pozostały ze smażenia kurczaka wrzucić oliwki, pokrojony por oraz śliwki pokrojone lub w całości, bez pestek, oprószyć mąką, zarumienić mieszając i po chwili zalać śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Gotować aż sos zgęstnieje 10-15 minut. Garnek z sosem zdjąć z ognia, wsypać starty ser i dokładnie całość wymieszać. Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem, przykryć i zapiekać 15 minut w 210 stopniach. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !