Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z winogronami i migdałami na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
migdały bez skórki 25 dag
rodzynki 25 dag
Goździki całe Prymat 2 szt
cynamon szczypta
winogrona czerwone 30 dag
indyk 80 dag
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z winogronami i migdałami na słodko

Mięso podsmażyć na oliwie wraz z masłem. Zdjąć z patelni oprószyć solą i pieprzem. Na tłuszcz po smażeniu indyka włożyć migdały, winogrona bez pestek, rodzynki, gożdziki, cynamon i mięso, wymieszać. Wlać 1/2 szklanki zimnej wody, posypać cukrem waniliowym, przykryć i dusić na małym ogniu 15-20 minut. Pokroić, podawać z kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.07.2011 16:47
pycha
romanrafal
romanrafal 26.07.2011 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak